annemieke fictoor
beeldend en toegepast kunstenaar

About Me II

annemieke fictoor

Geboren en getogen in Groningen (1955). Vanaf mijn jeugd teken, schilder en musiceer ik. Ik studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen. Mijn hart ligt bij het werken binnen in de kunst- en cultuursector.

Ik exposeer met grote regelmaat mijn schilderijen en werk ook als zelfstandig interieurarchitect en grafisch vormgever voor particulieren, bedrijven, musea, overheden, project-organisaties en instellingen op het gebied van cultuur en natuur.

opleiding

Middelbare school: Sint Maartenscollege in Haren (Gr.). Studeerde achtereenvolgens Grafische Vormgeving (1978-1983) en Interieurarchitectuur (1986-1991) aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen, daarvoor twee jaar aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Ik volgde pianolessen bij Miklos Schwalb en ben nog steeds fervent amateurmusicus. Ik gaf vele jaren pianolessen en stond vanaf 1976 als dirigent voor diverse koren. Nu sta ik als dirigent voor het a-capella kamerkoor Coro Sine Nomine in Groningen, met een voorliefde voor koormuziek uit de Renaissance.

nevenfuncties
Dirigent a-capella (Renaissance) kamerkoor Coro Sine Nomine te Groningen, bestuurslid stichting Hoornse Meer Concert (PR en communicatie) en ondersteunend lid stichting Méér Hoornse Meer

inspiratie
De Kunsten.

Ik ben een fan van de Noordelijke Realisten. Volg het werk van andere beeldende en toegepaste kunstenaars die hun karakter en inspiratie in hun werk delen: schilders, beeldhouwers, fotografen, illustratoren, (interieur)architecten en vormgevers. Het zien van al die werken en het bezoeken van musea maakt in mij de drang groot om altijd weer zelf en met nieuwe energie aan de slag te gaan!

Ik werk in het noorderlicht, met uitzicht op het Noorderplantsoen in Groningen. Meestal met klassieke muziek op de achtergrond (natuurlijk glipt er wel eens een heerlijk oud nummer van Joan Baez of Leonard Cohen tussendoor).

Last but least: mijn ouders hebben mij, mijn broer en mijn zus altijd gestimuleerd om onze talenten te benutten. Zie ook onze familiesite www.fictoor.nl.

Cease the opportunity, Flexibility and Simplicity exist side-by-side