OVER MIJ

GEBOREN EN GETOGEN IN GRONINGEN
Vanaf mijn jeugd teken, schilder en musiceer ik. Mijn hart ligt bij het werken binnen de kunst- en cultuursector.
Regelmatig exposeer ik mijn stillevens en landschappen in galeries en musea. Als zelfstandig interieurarchitect en grafisch vormgever werk ik voor particulieren, bedrijven, musea, overheden en instellingen op het gebied van cultuur en natuur.

fictoorvormgeving.nl
(NB site is onder constructie, nieuwe site eind november klaar!)

INSPIRATIE
Fan van de Noordelijke Realisten. Hou van het kijken naar het werk van andere kunstenaars: schilders, beeldhouwers, fotografen, illustratoren, (interieur)architecten en vormgevers.
Het zien van al die werken, het bezoeken van musea, het luisteren naar muziek en het buiten-zijn op het Groninger land inspireert mij om zelf weer aan de slag te gaan en zelf ‘beelden’ te maken. 

OPLEIDING
Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen

Grafische Vormgeving (1978-1983)
Interieurarchitectuur (1986-1991)

Teken- en schilderlessen van o.a. beeldend kunstenaars als Ruud de Rode, Karst Zwart en Ralph Prins (ontwerper van onder andere onvergetelijk mooie affiches voor Amnesty). Zij leerden mij kijken en tekenen, maar vooral dat het altijd gaat om veel méér dan de techniek alleen.

Stedelijk Conservatorium in Groningen (Prins Claus Conservatorium)
Schoolmuziek (1975-1977).
Pianolessen gevolgd bij Miklos Schwalb. Ik gaf vele jaren pianoles en ben vanaf 1976 dirigent van diverse koren (nu dirigent van a capella Kamerkoor Coro Sine Nomine, met een repertoire van voornamelijk koormuziek uit de Renaissance). www.corosinenomine.nl

Loop vooral binnen bij openbare repetities. Vrije toegang.
Volg ons op de site voor data najaar 2019.

kamerkoor CSN_repetitie in Middelbert

TOT SLOT
Mijn ouders hebben ons (broer Chris en zus Gea) en mij altijd gestimuleerd onze talenten te benutten. Zie onze familiesite (als ode aan onze ouders en grootouders). fictoor.nl