OVER MIJ
Geboren en getogen in Groningen. Vanaf mijn jeugd teken, schilder en musiceer ik. Mijn hart ligt bij het werken binnen de kunst- en cultuursector. Regelmatig exposeer ik mijn stillevens (realisme) en landschappen in galeries en musea. 

 

Als zelfstandig interieurarchitect en grafisch vormgever werk ik voor particulieren, bedrijven, musea, overheden en instellingen op het gebied van cultuur en natuur.
fictoorvormgeving.nl

 

INSPIRATIE
Kijken naar het werk van andere kunstenaars: schilders, beeldhouwers, fotografen, illustratoren, (interieur)architecten en vormgevers, het bezoeken van musea, het luisteren naar muziek en het buiten-zijn op het Groninger land inspireert mij om zelf weer aan de slag te gaan en zelf ‘beelden’ te maken. 

OPLEIDING
Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen: Grafische Vormgeving (1978-1983): Interieurarchitectuur (1986-1991). Teken- en schilderlessen van o.a. beeldend kunstenaars als Ruud de Rode, Karst Zwart en Ralph Prins (ontwerper van onder andere onvergetelijk mooie affiches voor Amnesty). Zij leerden mij kijken en tekenen, maar vooral dat het altijd gaat om veel méér dan de techniek alleen.

 

Stedelijk Conservatorium in Groningen (Prins Claus Conservatorium). Pianolessen gevolgd bij Miklos Schwalb. Ik gaf vele jaren pianoles en ben vanaf 1976 dirigent van diverse koren (nu dirigent van a capella Kamerkoor Coro Sine Nomine, met een repertoire van voornamelijk koormuziek uit de Renaissance).
corosinenomine.nl

 

Najaar 2021 zijn weer openbare repetities gepland. Volg ons op de site voor de zgn. openbare repetities waar u van harte welkom bent. (altijd gratis toegang)

TOT SLOT
Bezoek ook zeker eens onze familiesite (als ode aan onze ouders en grootouders). fictoor.nl