OVER MIJ
Geboren en getogen in Groningen. Vanaf mijn jeugd teken, schilder en musiceer ik. Mijn hart ligt bij het werken binnen de kunst- en cultuursector. Regelmatig exposeer ik mijn stillevens (realisme) en landschappen in galeries en musea. 

 

Als zelfstandig interieurarchitect en grafisch vormgever werk ik voor particulieren, bedrijven, musea, overheden en instellingen op het gebied van cultuur en natuur.
fictoorvormgeving.nl

 

 

Annemieke Fictoor

OPLEIDING
Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen: Grafische Vormgeving (1978-1983): Interieurarchitectuur (1986-1991). Teken- en schilderlessen van o.a. beeldend kunstenaars als Ruud de Rode, Karst Zwart en Ralph Prins (ontwerper van onder andere onvergetelijk mooie affiches voor Amnesty). Zij leerden mij kijken en tekenen, maar vooral dat het altijd gaat om veel méér dan de techniek alleen.

 

Stedelijk Conservatorium in Groningen (Prins Claus Conservatorium). Pianolessen gevolgd bij Miklos Schwalb. Ik gaf vele jaren pianoles en ben vanaf 1976 dirigent van diverse koren (nu dirigent van a capella Kamerkoor Coro Sine Nomine, met een repertoire van voornamelijk koormuziek uit de Renaissance).
corosinenomine.nl

 

Op zondag 18 december 2022 staat er een openbare repetities gepland. Martinuskerk in Middelbert – 15/17 uur. U bent van harte welkom om te komen luisteren én op het eind vd repetitie kunt u ook nog even meezingen met een aantal (kerst)liederen. Gratis toegang, vrije gift welkom.

 

TOT SLOT
Bezoek ook zeker eens onze familiesite (als ode aan onze ouders en grootouders). fictoor.nl