OVER MIJ – BEELDEND EN TOEGEPAST KUNSTENAAR
Geboren en getogen in Groningen. Vanaf mijn jeugd teken, schilder en musiceer ik. Mijn hart ligt bij het werken binnen de kunst- en cultuursector. Regelmatig exposeer ik mijn stillevens (realisme) en landschappen in galeries en musea. 

 

Als zelfstandig interieurarchitect en grafisch vormgever werk ik voor particulieren, bedrijven, musea, overheden en instellingen op het gebied van cultuur en natuur.
fictoorvormgeving.nl

 

Annemieke Fictoor atelier

OPLEIDING
Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen: Grafische Vormgeving (1978-1983): Interieurarchitectuur (1986-1991). Teken- en schilderlessen van o.a. beeldend kunstenaars als Ruud de Rode, Karst Zwart en Ralph Prins (ontwerper van onder andere onvergetelijk mooie affiches voor Amnesty). Zij leerden mij kijken en tekenen, maar vooral dat het altijd gaat om veel méér dan de techniek alleen.

Aantal jaren Stedelijk Conservatorium in Groningen (Prins Claus Conservatorium). Ik gaf vele jaren pianoles en ben vanaf 1976 dirigent van diverse koren (nu dirigent van a capella Kamerkoor Coro Sine Nomine, met een repertoire van voornamelijk koormuziek uit de Renaissance).

 

Dirigent van kamerkoor Coro Sine Nomine

We zijn nog op zoek naar een tenor!

Mail voor alle informatie met Annemieke Fictoor

Ook eind 2024 zal het koor openbare repetities organiseren. Welkom. Hou de site in de gaten voor data en locatie. Vragen? Interesse om lid te worden? We zijn nog op zoek naar een hoge tenor. Verder hanteren we een wachtlijst. Mail voor alle informatie met Annemieke Fictoor

 

TOT SLOT
Bezoek ook zeker eens onze familiesite ‘Fictoor creative entrepreneurs’ (als ode aan onze ouders en grootouders). fictoor.nl